A Köztársaság téren nagy fejlesztések lesznek

2022.11.26. 20:02

Örülhetnek a siklósi gyerekek: négyszázmillió forint jut az ovira

A siklósi önkormányzat negyedik beadott pályázata is támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében, így négyszázmillió forintot fordíthatnak a Köztársaság téri óvoda felújítására.

zs. k.

A következő években kívül-belül megújul a siklósi Köztársaság téri óvoda, a fejlesztésre most 400 millió forint pályázati forrást nyert a siklósi önkormányzat. 

Az intézményben az óvodai nevelés öt csoportszobában, a bölcsődei ellátás pedig két csoportszobában zajlik. A beruházás keretében megújulnak a kisgyermekek által használt külső és belső terek, és fejlesztik a tárgyi felszereltségüket. Felújítják a szülők fogadására alkalmas és a személyzeti előírásoknak megfelelő helyiségeket, kiegészülve az épület gépészeti fejlesztésével, szigeteléssel, nyílászárócserével és energetikai hatékonyságot javító napelemes beruházás megvalósításával.

Megújul a tornaszoba, a logopédiai és gyógypedagógiai fejlesztő terem, emellett a mindkét nevelési egységet kiszolgáló tálalókonyha, mosó- és szárító helyiség, és a dolgozói öltözők.

A projekt mindezeken kívül tartalmazza a játszóudvar felújítását, új bútorok és eszközök beszerzését, az akadálymentesítést, a megújuló energia – napelemes rendszer – telepítését, a kerékpártámaszok korszerűsítését, babakocsi-tároló kialakítását, valamint a parkoló felújítását.

A siklósi önkormányzatnak további három támogatott pályázata van a TOP Plusz keretében, melyet még áprilisban nyertek. A Szolgáltatóház környezetének korszerűsítésére, az épület előtti új közterület modernebb kialakítására 300 millió forint támogatást fordíthatnak, 137 millió forintot nyertek a Szolgáltatóház energetikai korszerűsítésére, a harmadik pályázat keretében pedig Máriagyűdön forgalomcsillapító szigetet építhetnek, felújíthatják az Örsi Ferenc Művelődési Központ, valamint a Szolgáltatóház előtt egy körforgalmat alakíthatnak ki, 300 millió forint pályázati forrásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!