Hatalmas előrelépés

2022.11.29. 16:58

Összefogott a Pécsi Tudományegyetem a világ egyik legnagyobb biotechnológiai vállalatával

Együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem és a világ egyik legnagyobb biotechnológiai vállalata, a BGI Group november 29-én a PTE Szentágothai János Kutatóközpontban. 

Cz. E.

Fotó: Mai.Chayakorn

A megegyezés a teljes géneket, genomokat vizsgáló technika területére vonatkozik. A megegyezés hatalmas előrelépést jelent az egészségügyi területeken. A közös innovációs projektek az erőforrások egyesülését eredményezi, ez által pedig olyan forradalmi egészségügyi megoldások kifejlesztését és a mindennapi rutinba való bevezetését teszi lehetővé, amelyek a betegek számára hatékonyabb kezeléshez vezetnek.  

A megállapodásnak köszönhetően újgenerációs szekvenáló platformmal bővülhet az egyetem Genomika és Bioinformatika Szolgáltató Központjának portfóliója. A két intézmény kiemelt céljai közé tartozik az is, hogy az éltudományok területén tudományos kutatási együttműködést bonyolítsanak le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában