Az önkormányzattal nem egyeztettek

2022.11.03. 15:49

Összesen egy posta maradna nyitva Komlón

Az ötből négy posta bezár Komlón november 12-től – mint ismeretes, a megnövekedett energiaköltségek miatt országosan átmenetileg 366 postahivatalra kerül lakat, ebből húsz baranyai. Komlón négy egység, a Petőfi téri, a Tompa Mihály és az Alkotmány utcai, valamint a körtvélyesi posta szünetel majd, a kieső hivatalok forgalmát a Városház téri látja el.

W. K.

Fotó: Lang Róbert

Polics József, Komló polgármestere kérdésünkre elmondta, a város köztudottan hét dombra épült, ami azt jelenti, hogy a városrészek között jelentősek a távolságok és a szintkülönbség se elhanyagolható. Mindezeket a sajátosságokat a polgármester szerint figyelembe kellett volna venni a döntés meghozatalakor. Polics József az önkormányzattal való előzetes egyeztetést is hiányolja – mint fogalmazott, illett volna időben tájékoztatást kapniuk egy ilyen horderejű, a város lakosságának egészét érintő kérdésről, ráadásul az érintett hivatalok önkormányzati bérleményekben működnek, tehát ebből a szempontból is indokolt lett volna egy megbeszélés. 

A körtvélyesi posta, amely Mecsekfalu, Dávidföld és Sikonda déli részének lakosságát is kiszolgálja, hét kilométerre található a városközponttól. A polgármester, mint mondta, tárgyalásokat kezdeményez annak érdekében, hogy a belvárosin kívül legalább még ez az egy hivatal nyitva tarthasson november 12-e után is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!