Együtt fejlődtek a településsel

2022.11.05. 08:57

Több mint negyedszázada alakult meg a Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesülete

Zs. J.

Két éve ünnepelte volna a huszonötödik születésnapját a Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesülete, ám a covid miatt a megemlékezést nem tudták megtartani. Idén november 30-án, mint az egyesület vezetőjétől és egyben önkormányzati képviselőtől, Tarcsay Gyöngyvértől megtudtuk: 25., 26. és a 27. születésnapot egyben tartják. 

1979-ben költöztem Kozármislenybe, már akkor be szerettem volna kapcsolódni a település életébe. Az utamat a nyugdíjasok irányában láttam megvalósulni 

– emlékezett a kezdetekre Tarcsay Gyöngyvér. 

2020-ra elkészült a Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesület történetét feldolgozó két emlékkönyv, melyben a kötet szerkesztője, dr. Szénászky Mária összegyűjtötte az egyesület névsorát. A kötetből megtudhatjuk az egyesület történetét, mely szerint először Idősek Klubjaként indult útjára a mislenyi csoda, amely később egyesületté formálódott. A nyugdíjasok két kórust (Melódia Énekegyüttes, Cantica Nova), a Pódium elnevezésű irodalmi kört, és a táncoslábú idősek számára megalakították a „Rongyláb nagyi” tánc­csoportot. 

– A negyedszázados születésnapunkon lett volna ildomos az „előre ment” tagjainkról való megemlékezés is – említette közösségi oldalán Tarcsay Gyöngyvér, így november elsején a mislenyi temetőben emlékeztek meg régi pajtásaikról, akik már nincsenek köztük. – Ötvenhárom mécses lángját fedi be az éjszaka. Férjek, feleségek, házaspárok helyét már a mennyországban tudhatjuk. Hisszük, hogy a fényességből néznek le ránk, s látják, hogy a megkezdett utat nem hagytuk el – említette meg mindenszentek napján tartott beszédében az egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!