Zöldítenek Hosszúhetényben

2022.11.29. 17:44

Több száz facsemetét ültettek el a Zengő-aljai faluban

Több mint 350 facsemetét ültetett el az elmúlt hetekben a Hosszúhetényi Településüzemeltetés a falu különböző pontjaira, de az elkövetkezendő években is folytatódik a község zöldítése.

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Katona Tibor

Csörnyei László, Hosszúhetény polgármestere elmondta, a képviselő testület korábban elfogadott egy szakember által készített zöldterület fejlesztési tervet, amelynek része a település közterületeinek parkosítása. 

Ezt a munkát kezdték most el háromszázötven kislevelű hárs elületetésével. A terv szerint tovább folytatódik a parkosítás, közel ezer fát szeretnének elültetni Hosszúhetényben az elkövetkezendő időszakban. 

A fák utak mentére, parkokba, játszóterekre kerültek, illetve kerülnek, hogy ezzel is javítsák a helyi mikroklímát. Akinek a háza elé kis fácska került, attól azt arra kérik, tekintsen rá kicsit sajátjaként, és így remélhetőleg pár év múlva a hársfavirágzás kellemes illata lengi be az utcákat. 

Képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!