Akcióban a Vöröskereszt

2022.11.29. 19:39

Új kisteherautóval mentik az élelmiszereket

A keletkezett élelmiszerfelesleg összegyűjtése és újbóli szétosztása sokak megélhetését segíti.

W. K.

Baranyában ez év májusától a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete élelmiszermentéssel is segíti a rászoruló családokat: a lejárathoz közeli pékárukat és zöldségeket-gyümölcsöket összegyűjtik a megyében működő Lidl Áruházakból, és azokat a hozzájuk forduló nélkülözőknek osztják szét. 

- Jelenleg élelmiszermentés folyik Pécsen két áruházból, valamint Szigetváron, Komlón és Mohácson, összesen öt Lidl Áruházból. Az elmúlt negyedévben a Baranyában mentett élelmiszer mennyisége 6266,69 kg, az ellátottak száma pedig 2343 fő volt - tájékoztatta munkatársunkat Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatója. 

Mostantól pedig egy kisteherautó is segíti a baranyai szervezet élelmiszermentéssel összefüggő, összetett munkáját - előzetes szakmai javaslat és vezetői döntés alapján tegnap a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságától vehették át a Fiat Doblo-t, a kiemelt feladat támogatása érdekében.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!