Fekvőrendőrt is alkalmaznak

2022.11.16. 21:08

Útfelújításra nyertek támogatást Szászváron

W. K.

Fotó: Csete Ilona

Útfelújításra közel hatvan millió forint támogatást nyert a település a TOP-PLUSZ pályázaton - a kapott forrásból az Ady Endre utca útburkolatát renoválják: szélesítik az utat és új burkolat is készül. Mindemellett - közölte Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere - két forgalomlassító fekvőrendőrt is telepítenek a közútra, a biztonságosabb közlekedés érdekében. 

Az érintett útszakasz a nagyközség újtelepi részének "fő utcája", felújítására utoljára több, mint 10 évvel ezelőtt került sor, és akkor is csak egy kopóréteget kapott a régi aszfalt. A meglévő útburkolat túl keskeny, több helyen repedezett, megsüllyedt, romlásnak indult és a padka is több helyen hiányos. A most elnyert 59,9 millió forintos támogatásból megfelelő útburkolatot és padkát alakítanak ki, az út szélességét pedig háromról négy méterre növelik. A beruházás várhatóan a jövő évben valósul meg. 

Szintén Szászvár szépülése, és a biztonságos közlekedés érdekében járdafelújítás jelenleg is zaljik a településen. A Magyar Falu Program keretében az önkormányzat megkezdte a Május 1. téren a korszerűsítési projekt második ütemét. A közösségi házzal szemben lévő járdaszakasz már megújult, december első hetéig pedig a település központ terén elhelyezkedő üzletek előtti részeket is rendbe teszik. Cél, hogy a karácsonyi nagybevásárlások kezdete előtt még elkészüljenek a fejlesztéssel, hogy a munkálatok ne akadályozzák se az üzletekbe való bejutást, se a közúti forgalmat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!