A digitális eszközöket is bevetik

2022.12.06. 19:39

A művészetek oktatása fontos feladat az iskolákban

A művészetközvetítést, a művészetpedagógiát fókuszba helyező ülést tartott december 6-án a Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum a Tudásközpontban.

Cz. E.

Fotó: AS

A művészetpedagógiának messzire nyúló gyökerei vannak. Trencsényi László Művészetpedagógia című könyvében kialakulását az ókori görögökig és a középkori kolostori kultúráig vezeti vissza. De kötetében a modern értelemben vett művészetpedagógia létrejöttét a polgári iskolarendszer megalakulásához köti. A művészeti tárgyak tanításának feladata nem csak egy készség fejlesztése volt, hanem általános, erkölcsi nevelési funkciót is betöltött.

A december 6-ai, pécsi rendezvényen szó esett a művészeti tehetséggondozásról, a zenetanulásról, a digitális eszközök használatának beemeléséről a zeneoktatásba, a kultúra- és irodalomterápiáról az iskolai környezetben, valamint a populáris zene és az iskolai terek kapcsolatáról. A szervezők célja, hogy a régió köznevelési, szakképző intézményei és pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézményei közötti együttműködést tovább fejlessze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában