Sajtóközlemény

2022.12.14. 19:52

A Puskin téri és a rózsadombi posta is újranyithat Pécsen

„Négy postahivatal újranyitására tett javaslatot a pécsi önkormányzat a Magyar Posta Zrt. felé. Az újranyitás költségeit az önkormányzat a Puskin téri és a rózsadombi hivatal esetében a postával közösen, a meszesi és a hirdi posta esetében pedig önerőből biztosítaná.” – áll a pécsi önkormányzat közleményében.

Bama.hu

Fotó: Huszár Márk

Mint írják, a postával kötött szerződés alapján a Puskin téri és a rózsadombi hivatal indulhat újra. Az önkormányzati ajánlat 18 hónapos üzemeltetésről szól, és az önkormányzat a postahivatalok működési költségeinek felét biztosítja. Ez a két hivatal esetében összesen csaknem 71 millió forintos kiadást jelent a pécsieknek.

Az önkormányzat emellett két további posta újranyitását is felajánlotta a Magyar Posta Zrt.-nek. Az ajánlat alapján a keleti városrészben élők ellátásának biztosítása érdekében a Feketegyémánt téri és a hirdi posta kezdheti meg újra működését. A 18 hónapnyi időtartamra vonatkozó működtetés teljes költségét a pécsi önkormányzat vállalja magára, ez a két posta esetében összesen 36,5 millió Ft költséget jelent.

„A pécsi önkormányzat az ajánlatát a napokban küldte el, várjuk a Magyar Posta Zrt. nyugat-magyarországi területi igazgatójának válaszát.”

 – írják a sajtóközleményben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!