Rászoruló gyerekek várják a segítséget

2022.12.04. 10:50

A szeretetszolgálatok karácsony előtti adománygyűjtő akciói már javában tartanak

A szeretetszolgálatok idén is adománygyűjtésekkel igyekeznek szebbé varázsolni a rászorulók karácsonyát – a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Kívánságlista programjának a célja, hogy 1358 – amely szám egyben a Magyar Református Szeretetszolgálat adományvonalának a hívószáma is – nehéz körülmények között élő gyermek karácsonyi kívánságait teljesítsék.

W. K.

Fotó: Markovics Gábor

Az adományozók a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon megtalálható kívánságlistán megismerhetik, hogy a gyermekek milyen karácsonyi ajándékra vágynak – a kérések közt rengeteg ruhanemű, téli kabát vagy csizma is található, de sokan szeretnének játékot, sportfelszerelést, könyvet vagy elektronikai eszközt. Első lépésként a listáról az adományozó kiválaszthatja az ajándékot, majd azt megvásárolva eljuttathatja a szeretetszolgálathoz. – Másik lehetőségként fel lehet ajánlani az ajándék ellenértékét, ebben az esetben az alapítvány munkatársai vásárolják meg azt – az MRSZ tájékoztatója szerint. Kiemelve, hogy az adományokat az ünnep előtti hetekben a szeretetszolgálat munkatársai a szülőknek adják át, hogy karácsonykor ők legyenek azok, akik meglepik gyermekeiket. 

– A Kívánságlista program három évvel ezelőtti elkezdése óta több, mint 5500 kisgyermek ünnepét tették boldogabbá az adományozók önzetlen segítségükkel – közölte az MRSZ. 

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciója is kezdetét vette – a kezdeményezés mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat olyan rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, akiknél talán más nem is kerül a fa alá. 

A gyűjtési időszak december 20-ig tart. Ez idő alatt bárki leadhatja az országosan mintegy négyszáz gyűjtőponton az összekészített cipősdoboz ajándékot – Baranya megyében 17 helyen adhatók le az adományok. – Online adományozásra is van lehetőség, így bárki néhány kattintással segíthet, állíthat össze cipősdobozt, részletek a www.ciposdoboz.hu oldalon – emelte ki a Baptista Szeretetszolgálat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!