Napról napra enyhül

2022.12.21. 09:00

Akár ki is gombolhatjuk a nagykabátot

Déli, délnyugati áramlással több fokkal melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, így az átlagosnál jóval enyhébb időre számíthatunk.

Zs. J.

Fotó: KISS ANNAMARIE

Több helyen párás idő várható, de nagyobb eséllyel a délnyugati megyékben napközben elvékonyodhat a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 0 és +6 fok között valószínű, de a délnyugati megyékben magasabb, akár 11 fok körüli értékeket is mérhetnek.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szerda

Borult, párás időre számíthatunk, főleg a Dunántúlon tartós ködfoltokkal. Elszórtan alakulhat ki szitálás, eleinte ónos szitálás. A délkeleti, majd estétől az északnyugati szél megélénkülhet. -4 és 7 fok közé enyhül a levegő.

Csütörtök

Marad az erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő. Északnyugat felől elsősorban az északi területeken várható eső, szitálás. A délnyugati szél erős marad. 3-7 fokos maximumok lesznek, folytatódik a fokozatos enyhülés.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes, téli időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A borús idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában