Takarékosan mennek

2022.12.07. 18:00

Az energiaválság ellenére nem zár be az uszoda Komlón

Az energiaválság ellenére február végéig biztosan nyitva marad a komlói uszoda, köszönhetően többek közt a takarékossági intézkedéseknek, az energetikai fejlesztésnek és a szinte maximális kihasználtságnak.

W. K.

Fotó: Laufer László

Csaknem húszéves fennállása óta még nem volt ennyire kihasznált a komlói uszoda, mint ezekben a hónapokban - az energiaválság ellenére nem kellett bezárni a létesítményt. Mindez köszönhető egyrészt a kedvező energetikai helyzetének, hiszen a sportközpont a Komlói Fűtőerőmű Zrt. fenntartásában működik, ezen kívül takarékossági intézkedéseket is bevezettek, illetve a város a környező településeknek is felajánlotta, hogy az edzéseket, úszótanfolyamokat Komlón tartsák - sokan éltek a lehetőséggel. Az energiatakarékosság jegyében nemrég napelemrendszert is telepítettek a komplexum tetejére, amitől további megtakarítások várhatók.

- Az, hogy év végéig biztosan nem zár be a komlói uszoda, mint a környék egyetlen, az energiaválság ellenére is nyitva tartó, úszásoktatásra, vízi sportra alkalmas létesítménye, eddig is biztos volt. Most, többek közt az energiatakarékossági intézkedéseknek és a kiemelkedő látogatottságnak köszönhetően már az is bizonyos, hogy február végéig garantált a működtetése, a további hónapok finanszírozása érdekében pedig állami támogatásra nyújtott be igényt a város - tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere. A bevételeket tekintve bíznak abban is, hogy a tankerület is igénybe veszi a komplexum szolgáltatásait, az általános iskolai úszásoktatás formájában - erről a döntés még várat magára.

Polics József kiemelte, idén nem lesz téli leállás, az uszoda folyamatosan fog üzemelni. Ez alól csak a jeles napok, azaz karácsony, szilveszter és újév jelentenek kivételt. A jegy- és bérletárak viszont emelkedni fognak januártól - az inflációhoz igazodva húsz százalékos drágulásra lehet számítani.

Folyamatosan kapcsolják le a lámpákat

A tervek szerint halad a közvilágítás korlátozása a városban - most Kökönyösben, Újtelepen, Béketelepen, Sikondán, és Mecsekjánosiban kell számítani egyes lámpatestek inaktiválására. Mint ismeretes, az energiaválságra reagálva minden második lámpahelyet kikapcsolnak, törekedve arra, hogy a közlekedési csomópontok és a gyalogátkelőhelyek teljes megvilágítását továbbra is biztosítsák. Fontos tudni, hogy az előzetes és jóváhagyott tervek is úgy készültek el, hogy átlagban minden második lámpatest boruljon sötétbe, azaz lehet, hogy egymás mellett kettő, esetleg három lámpatestet kell kikötni. - A megváltozott fényviszonyok nagyobb odafigyelést igényelnek, fontos, hogy mindenki ezek figyelembe vételével közlekedjen - kéri a lakosságtól a város polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában