Egyedi és személyes ajándék

2022.12.03. 17:21

Bárki lehet allergiás az ékszerre

Az ékszer az idők kezdete óta az ajándékok egyik legelterjedtebb formája. A nők és a férfiak már az őskorban is szívesen díszítették magukat ékszerekkel, amelyek ajándékként találtak rá viselőjükre.

Zs. K.

Az ékszerek különböző alapanyagból készülnek, amik közül néhány allergiás reakciót képes kiváltani az arra érzékenyekből. Az allergia jellemzően kiütéssel, viszketéssel jár, hiszen a bőrt irritáció éri. Emiatt az allergiában szenvedők nem tudnak vagy csak rövid ideig viselhetnek a bőrüket irritáló kiegészítőket. Szerencsére ez nem azt jelenti, hogy az allergiásoknak le kell mondaniuk az ékszerekről, csak tudatosan kell kiegészítőt, illetve alapanyagot választaniuk. Az antiallergén ékszer az, ami bátran javasolt az allergiában szenvedőnek is. Az antiallergén ékszert minden nap úgy viselhetjük, hogy nem kell áldozatokat hozni érte. Olcsó, egész nap rajtunk lehet és csodaszép darabokból válogathatunk. 

Az arany mentes az allergiás tüneteket okozó anyagoktól, de ennél pénztárcakímélőbb választás a például orvosi fémből készülő antiallergén ékszer, melyet akár a kevésbé közeli rokonunknak is bátran megvehetünk. S mivel ékszert ritkán vásárol az ember magának ajándék, egyedi, személyes és időtálló, minden korosztályhoz és alkalomhoz jól illik. Ha valaki ékszert ajándékoz a másiknak, akkor az azt jelzi, fontosnak tartja azt a személyt és a kettejük közti kapcsolatot. Korábban egy ilyen gesztusnak még merevebb szabályai voltak, manapság viszont gyakori a rokonságon belüli, vagy barátok közötti ékszer-ajándékozás. Nem csak szerelmesek élhetnek ezzel a lehetőséggel. 

Mára gombamód gyarapodnak az antiallergén ékszereket forgalmazó webáruházak, amelyek egyébként nem csak nőknek, hanem gyerekeknek és férfiaknak is kínálnak stílusos kiegészítőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!