Jégre vitték őket

2022.12.19. 21:24

Először álltak idén korcsolyára a bicsérdi gyerekek

A bicsérdi óvoda gyermekeit ősz óta rendszeresen vitték úszni a pedagógusok, a hideg idő érkeztével azonban kihasználják a téli sportokra nyíló lehetőséget – korcsolyázni járnak a pécsi műjégpályára. – A gyerekek először álltak jégen, nagy élményt jelent számukra, hogy kipróbálhatják magukat a korcsolyázás terén is – mondta Stix Éva tagóvoda vezető. 

 

Emellett múlt hét végén közös családi kézműves délutánt tartottak az óvoda dolgozói, gyermekei és a szüleik számára – ezzel elősegítve a közösségépítést. Hasonló kezdeményezésre került sor Márton-nap alkalmából is, ezúttal pedig karácsonyi ajándékokat, díszeket készíthettek a résztvevők változatos technikákkal.

– Készültek kis karácsonyfák, hóemberek és angyalok is. Emellett a Luca napi népszokásokról, hagyományokról is meséltünk a gyerekeknek, búzát is ültettünk. A növényeket együtt gondozzuk, a növekedésüket karácsonyig rendszeresen figyeljük 

– számolt be az óvodapedagógus.

A program során a résztvevők adományokkal is támogathatták az intézményt, a befolyt összegből fejlesztő játékokat vásárolnak a mindennapi foglalkozásokhoz. A kézműves délutánra Bicsérd, Boda és Zók polgármesterei is meghívást kaptak, amelynek a községvezetők eleget is tettek.

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!