Készülnek az ünnepre

2022.12.05. 12:45

Embernagyságú adventi naptár, és gyermekek rajzai díszítik Nagynyárádot

A Nagynyárádi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Nagynyárád-Grossnaarad Magyar-Német Baráti Kör rajzpályázatot hirdetett immár második alkalommal, melyre az adventi és a karácsonyi várakozások által nyújtott élmények alapján készült alkotásokkal lehetett nevezni.

Zs. K.

A kiírásra három kategóriában érkeztek pályamunkák: óvodás, alsó és felső tagozat korosztályokban. A rajzpályázat kiemelt céljai között szerepelt az adventi készülődés, a karácsonyvárás hangulatának bemutatása, és a családi értékek hangsúlyozása rajzi kifejező eszközök segítségével.

A környező falvak, városok gyermekeitől beérkezett több mint 130 rajz a település szabadtéri színpadát gazdagítja az adventi időszakban. Colin Foster képzőművész, a zsűri elnöke a rajzok értékelésekor hangsúlyozta az élményközpontúság, az egyéni megoldások, a sajátos megjelenítések és a színek gazdagságának fontosságát. 

 

A szabadtéri színpadon elhelyezett ember nagyságú adventi naptárban a legszebb 24 produktum kapott helyet, melyeket a díjátadó napján, december 4-én egyszerre csodálhattak meg az alkotók és szüleik, valamint felkészítő tanáraik. Természetesen a többi remekművet is bemutatták, majd a díjátadó után a kis ablakok bezárultak, és a napok előrehaladtával nyílnak meg újra és fedik fel a mögöttük rejlő gyermeki elmék, lelkek csodáit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!