A verseny az életet szimbolizálta

2022.12.09. 10:00

Felállhattak a dobogóra a Radnóti diákjai a pénzügyi vetélkedőn

Ötödik alkalommal rendezték meg a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! pénzügyi diákversenyt, melynek döntőjét a napokban Budapesten tartották, ahol a pécsi Radnóti diákjai harmadik helyezést értek el.

Zs. J.

Fotó: Cookie Studio

 A versenyt a Privátbankár.hu hirdette meg, melynek fővédnöke Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal elnöke volt.

– Az idei verseny is bizonyítja, hogy vannak olyan fiatalok akik érdeklődnek a pénzügyi  kultúra iránt

 – mondta Vágujhelyi Ferenc.

Idén a versenyt kifejezetten a szakközépiskolák és technikumok számára hirdetették meg, melyre rekordszámú nevező jelentkezett, összesen négyezer középiskolás. A négy fős csapatok közül a döntőbe 20 került, köztük megyénket a Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum képviselte. A pécsi csapat felkészítő tanára Poronyi Péter volt, és elmondhatjuk,  a felkészülésük jól sikerült, a Babos Dániel Gergő vezette Radnótisták harmadik helyet értek el. 


Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, a zsűri elnöke a döntő után közölte, hogy a verseny magát az életet szimbolizálja, felkészíti a fiatalokat a mindennapi küzdelmekre. A szakember megköszönte minden résztvevőnek és támogatónak a munkát és az együttműködést. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában