Az energiáról tanácskoztak

2022.12.02. 19:41

Felmérik a problémákat, hogy kezelhessék

Első körben egy kérdőív által felmérték milyen problémák vannak. 

Zs. J.

Fotó: Török János

A Baranya Megyei Önkormányzat az országban elsőként önkormányzati energia pontot létesített, amellyel az elszabaduló energiaárak kezelésében próbál segítséget nyújtani a települések, városok önkormányzatainak. 

Tegnap a Pécs közeli települések polgármesterei részére tartottak Energia Fórumot, ahol elhangzott, hogy eddig kilencven, javarészt kisebb község önkormányzata küldte vissza a válaszát. A válaszokból látszik, hogy a települések közel 60 százaléka vélte úgy, hogy a település költségvetését megrendítheti az elszabaduló rezsiárak.

 Őri László a megyei közgyűlés elnöke példákat említette, hogy vannak önkormányzatok, ahol a közvilágítás korlátozásával, önkormányzati épületek összevonásával spórolnak, de a díszkivilágítás újra gondolása is csökkentheti a kiadásokat. Hozzátette, hogy a megyei önkormányzat a szolgáltatókkal megkötött szerződések, módosítások értelmezésében is segítséget nyújt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!