Itt mindenki levetheti terheit

2022.12.09. 18:30

Fénykeresztet szenteltek fel a szeplőtelen fogantatás ünnepén

Csütörtökön, a szeplőtelen fogantatás ünnepén (december 8.) fénykeresztet szenteltek Nagyharsányban.

Zs. K.

A köztemetőkkel szembeni telken álló fénykereszt Kollár Csaba polgármester és felesége kezdeményezésére jött létre, és mint a faluvezető elmondta, magánemberként finanszírozta az állítását, és a működtetése is őt fogja terhelni. A kétezer négyzetméteres területet, melyre a keresztet állították, a községvezető megvásárolta az önkormányzattól, így teljes mértékben magánberuházásként jött létre a falut is óvó új felszentelt hely. Állítása közel 50 embert mozgatott meg, ki munkájával, ki pedig egyéb felajánlásával járult hozzá a megvalósításhoz.

– A kereszt állításának most van itt az ideje, amikor Európa sötét, bizonytalansággal és félelemmel teli korszakát éljük, és a keresztény vallás a világ legüldözöttebbje. Mindenkinek készült, aki terheket cipel a szívében, legyen az lelki, családi, vagy egy leküzdhetetlennek hitt betegség – mondta Kollár Csaba. A keresztet Dohány Zoltán plébános áldotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában