Ezzel már tíz milliárd forinttal adósították el Pécset

2022.12.16. 13:01

Fidesz sajtóközlemény: újabb egymilliárdos hitelt vesz fel a városvezetés

Ahogy korábban mi is megírtuk, a pécsi városvezetést nettó 1,05 milliárd forintos hitelből megvásárolja a lepusztult Áper-laktanyát, úgy, hogy az eladónak elengednek még 300 millió forintnyi adótartozást. Az üggyel kapcsolatban a pécsi Fidesz is kiadott egy sajtóközleményt, amelyet változtatások nélkül közlünk.

Bama.hu

Fotó: Dunántúli Napló

„Újabb egymilliárdos hitelt vesz fel Pécs baloldali városvezetése, amely a pénzből megvásárolja a volt Áper laktanya egy szeletét. Azt a területet, amelyet 2008-ban a baloldali városvezetés adott el egy zavaros hátterű projektcégnek, amely szintén a baloldalhoz köthető. Tehát, amit a Tóth Bertalan későbbi MSZP elnök által fémjelzett akcióval elkótyavetyélt Pécs, azt most a pécsiek pénzén akarja visszaszerezni a baloldali városvezetés.

Péterffy Attiláék nem tudtak hiteles választ adni arra, hogy mégis mi szükség van erre a negyedrésznyi telekre, különösen úgy, hogy a korábbi laktanya nagyobbik fele továbbra is magánkézben marad. Minden jel szerint tehát újabb ingatlanmutyira készül a városvezetés, az egykori Bőrklinika Kodály Zoltán úti – milliárdos értékű - ingatlantömbjének magánkézbe játszása után most megint zavaros machinációba kezdenek.

Ezzel a lépéssel, vagyis az újabb hitelfelvétellel már összesen 10 milliárd forintos adósságot halmoztak fel Pécsnek, és hol van még a ciklus vége. Ha ebben a tempóban vesz fel újabb és újabb hiteleket a városvezetés, akkor 2024-ben Pécs megint nyakig eladósított város lesz, pont mint 2009-ben, amikor sikerült megszabadulnia a pécsieknek a baloldaltól.

A pécsi városvezetés látványtervekkel és színes rajzokkal kábítja a pécsieket, de önerőből egyetlen komoly új befektetőt sem hozott eddig a városba, és kilátásban sincs ilyen. Ehelyett lemutyizott egy romos kempinget, amiért cserébe beáldozott egy több milliárdos értékű belvárosi ingatlanegyüttest; most pedig milliárdos hitelből vásárolni akar egy harmadrésznyi laktanyát a város szélén. Eközben, hogy mindezeket a kérdéses akciókat leplezni tudják, egy tejföl árát engedik el évente a szerencsés pécsieknek.

Felháborító és arcátlan, amit a baloldal művel Pécsett, ennek mielőbb véget kell vetni, vagy megint óriási bajba és lemaradásba kerül Pécs a többi hazai nagyvároshoz képest. Az új, 2024-ben felálló városvezetés pedig megint takaríthatja el a baloldal itt hagyott romjait, és fizetheti vissza az addigra vélhetően több tízmilliárdosra duzzadt adósságát.

Ezt a szomorú karácsonyi ajándékot vágta suttyomban a pécsiek fenyőfája alá a szocialista városvezetés. 

– áll a sajtóközleményben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!