Jövőt teremtenek

2022.12.20. 21:11

Gyakorlati oktatókat képez a kamara

Sz. Zs.

Fotó: Karnok Csaba

Idén is eredményesen zárultak a kamarai képzések, decemberben 63 gyakorlati oktató vehette át a sikeres vizsgát igazoló tanúsítványt Baranya megyében. Január elején pedig indulnak az új kurzusok is, amelyekre már várja a jelentkezőket a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK).

2019-től – a szakképzési törvényben részletezett feltételek hiányában – csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal bíró szakemberek taníthatják a diákokat az iskolai rendszerű szakképzésben a gyakorlati képzőhelyeken. Az 50 órás elméleti és gyakorlati foglalkozásokon olyan ismeretekkel, életszerű helyzetekkel találkoznak a résztvevők, amelyek segítenek az oktatás során felmerülő – nevelési, érzelmi, kommunikációs, pszichológiai és adminisztrációs – kihívásokat megfelelően kezelni.

Az oktatások máris folytatódnak, a PBKIK 2023-ban újra indít támogatott képzéseket, amelyekre folyamatosan jelentkezhetnek az érintettek. Az első 25 órás elméleti képzés január 23-án, az első gyakorlati tréning január 30-án kezdődik.

A képzésekről, illetve duális képzésben oktató szakemberek ugyancsak a kamara által szervezett 16 órás, frissítő, tudáselmélyítő továbbképzéséről Bővebb felvilágosítással a PBKIK honlapján találnak az érdeklődők.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!