Az igazgatási szünetben is biztosított az ügyintézés

2022.12.23. 19:39

Három kijelölt kormányablak is nyitva tart a megyében a sürgős ügyek érdekében

W. K.

Fotó: Für Henrik

Három kijelölt kormányablak a december 22. és január 6. közötti igazgatási szünet ideje alatt is nyitva tart Baranyában – hívta fel a figyelmet a Baranya Megyei Kormányhivatal. Kiemelve, hogy az igazgatási szünetben a legtöbb hivatali ügyfélszolgálat zárva lesz, ebben az időszakban csak a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket látják el a kormányhivatalok. 

Baranyában a Pécs-Belvárosi kormányablak, a Kossuth téren, valamint a mohácsi és a szigetvári kormányablakok állnak az ügyfelek rendelkezésére december 27-től 29-ig 8 és 16 óra között, december 30-tól január 1-ig zárva tartanak, január 2. és 5. között szintén 8 és 16 óra között fogadják az ügyfeleket, január 6-tól 8-ig pedig zárva tartanak. Az ügyfélfogadás ezeken a helyszíneken valamennyi ügytípus vonatkozásában, sorszámhúzással és előzetes időpontfoglalással is biztosított.

- Az áldozatsegítési terület munkatársai az igazgatási szünet alatt is elérhetők lesznek, mivel a statisztikák szerint bizonyos bűncselekmények száma a karácsonyi ünnepek környékén magasabb - emelte ki a Kormányhivatal. - Az áldozatok fokozott védelme és a kialakult krízishelyzetek mielőbbi kezelése érdekében a bűncselekmények áldozatai ebben az időszakban is felkereshetik a Pécsi Áldozatsegítő Központot (Pécs, Széchenyi tér 9.), amelynek munkatársai a szükségletfelmérést követően a kormányhivatalhoz irányítják a hatósági ügyintézést igénylő ügyeket, ügyfeleket.

A családvédelmi feladatok ellátása is biztosított lesz, a válsághelyzetben levő várandós anya segítése és a magzati élet védelme érdekében. A Kormányhivatal kéri, hogy az ügyfélszolgálatot a személyes megjelenést megelőzően – időpontegyeztetés céljából – feltétlenül hívják fel az érintettek, a 72/795-808-as vagy a 72/795-809-es telefonszámon a nyitvatartási napokon, azaz december 27-től 30-ig, valamint január 2-től 6-ig, reggel 8 és 8.30 között.  

A Baranya Megyei Kormányhivatal felhívja a figyelmet arra, hogy a földhivatali ügyfélszolgálatok - a beérkezett kérelmek feldolgozása érdekében - 2023. január 9-én is zárva tartanak, ott az ügyfélfogadás csak 2023. január 10-én indul újra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában