Gyenge hidegfronti hatás

2022.12.06. 08:59

Hó helyett esőt hozott a Mikulás

A Mikulás puttonya időjárási tekintetben zömmel esővel lesz tele, de a magasabb részeken havas eső, hó is lehet.

Zs. J.

Fotó: New Africa

A Mikulás mellett hidegfront is érkezett az éjjel. A puttony tartalma időjárási tekintetben zömmel esővel van tele, a magasabb részeken havas eső, hó is lehet. Emellett pedig kisebb lehűlésre számíthatunk, amit a hét második felében enyhülés követ, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Kedd

Eleinte az erősen felhős, vagy borult égből többfelé számíthatunk esőre (a hegyekben havas esőre), majd nyugat felől csökken a felhőzet, és délután már csak a keleti tájakon lesz csapadék. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. +3, +7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerda

A ködfoltok feloszlása után változóan rétegfelhős idő lesz, északnyugat felől egyre nagyobb területen napsütéssel. Elszórtan záporeső, a hegyekben havas eső előfordulhat. Reggel 0, délután 4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!