Fesztivállal indul a február

2022.12.30. 07:00

Ismét versenyeznek a kolbásztöltők

Február első hétvégéjén tartják meg a Nemzetköz Kolbásztöltő Fesztivált Komlón - az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényre várhatóan a jövő hét végétől már jelentkezhetnek a versenybe nevező csapatok.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Visszatérve a hagyományokhoz, 2023-ban is február első hétvégéjén tarják meg a Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivált, a rendezvény előkészületei már javában zajlanak. 

Mint ismeretes, a járványhelyzet miatt tavaly elmaradt a program, idén pedig a szokásos év eleji időpont helyett tavasszal rendezték meg. Jövőre február 4-én mérhetik majd össze a jelentkező csapatok a kolbásztöltésben való jártasságukat, az immár tizenkettedik komlói fesztiválon. 

Mint azt Szarka Elemértől, a programot az önkormányzattal karöltve szervező Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnökétől megtudtuk, jövő héten tartják a verseny meghirdetése előtti utolsó egyeztetést a rendezésben résztvevők, a terv szerint január 6-ától már lehet jelentkezni a versenyre. Várhatóan Komló testvérvárosaiból is érkeznek majd delegációk, a jó hangulatról idén is élő zene, valamint Dj. Dominique, a Retro rádió műsorvezetője, lemezlovasa gondoskodik. 

A fesztivál népszerűségét mutatja, hogy az elmúlt esztendőkben a helyek mindössze néhány nap alatt elkeltek - idén is hasonló érdeklődésre számítanak a szervezők. - Lesznek újdonságok is az idén - kicsit modernizálva, új köntösben, de alapvetően a hagyományokat megtartva tervezzük megvalósítani a fesztivált - emelte ki az egyesület elnöke. 

Mint ismeretes, 2010-ben egy kisebb versenynek indult a mai kolbásztöltő fesztivál. Komlóra sokan költöztek vidékről, ők szerették volna a falusi hagyományokat feleleveníteni, ezért a vízmű ebédlőjében 18 csapat részvételével kolbásztöltő versenyt szerveztek. Egy évvel később a nevezők száma 30-ra bővült, a helyszín is kicsinek bizonyult, így az „501”-es éttermében folyt a küzdelem. 

Új fejezet 2014-ben kezdődött, akkor költözött a fesztivál a sportcsarnokba, és vált a város egyik legnagyobb rendezvényévé. Jellemzően cégek, intézmények indítanak csapatokat, de sok családi, baráti társaság is asztalhoz áll. Évről évre ötletes egyenruhák, kreatív asztaldíszek teszik a környék egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét igazán színessé, változatossá, vidámmá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!