Új utcabútorokat is gyártott a városgondnokság

2022.12.07. 13:36

Jövőre terv szerint folytatják a térkőgyártást, a padok gyártását, a járdák felújítását Siklóson

Zs. K.

Összesen 44 új parkolót alakított ki, és ötszáz méter hosszan járdát burkolt, vagy újított fel Siklós Városgondnoksága az idei esztendőben. A Mária utcai és a Piac téri szökőkutat is letérkövezték, emellett 17 új köztéri padot gyártottak és helyeztek ki a város közterületeire, illetve a továbbiakban 7 új kis szemétgyűjtőt is kihelyeznek majd. Az év végéhez közeledve megállapítható, hogy az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanok, bérlakások, illetve intézmények karbantartási és javítási feladatait is maradéktalanul ellátták a városgondnokság dolgozói. 


A most aktuális munkákkal kapcsolatban Hirdi Attila városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmondta: ősszel körülbelül 40 saját gyártású lombketrecet helyeztek ki a közterületekre a lehullott falevelek összegyűjtésére, illetve folyamatosan járja a várost egy lombszívó autó is. A télre is felkészült a város: a megfelelő síkosságmentesítő anyagok már rendelkezésre állnak a telephelyen, és a hókotró vállalkozókkal is megkötötték a szerződéseket. Az önkormányzat támogatása részeként pedig novemberben 84 család számára szállítottak egy-egy köbméter tűzifát is, amely nyilvánvalóan most még inkább sokat jelent számukra ebben a nehéz helyzetben. 


Az alpolgármester elmondta, a 2023. évi Start munkaprogram tervét a múlt heti városi közgyűlésen fogadta el a képviselő-testület, eszerint jövőre 21 fővel (13 fővel a szociális jellegű programban, 8 fővel pedig a helyi sajátosságra épülő programban) dolgozhat a siklósi városgondnokság, így 2023-ban is folytatják a térkőgyártást, a padok gyártását, betervezték továbbra is a járdák felújítását, új járdaszakaszok kialakítását is. 
 

 

Díjat ért a munka

A nyáron végzett munka sem merült még feledésbe, hiszen Siklós a közelmúltban szponzori díjat kapott a Virágos Magyarország versenyen a zöldfelületek minőségi gondozásáért. Mint Hirdi Attila elmondta, a siklósi városgondnokság idén is több mint 50 hektár területen nyírta a füvet, gondozták a sövényeket, bokrokat, fákat, a város több pontján alakítottak ki új virágágyásokat, és rengeteg virágot ültettek el a város közterületeinek rendezettsége, szépítése érdekében.

 

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!