Ünnepre készülünk

2022.12.08. 09:18

Karácsonyi dalok töltik meg szívünket, lelkünket

Adventi koncertet ad december 8-án az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemének Vegyeskar és a Pécsi Tudományegyetem Nőikar a PTE Művészeti Kar zeneművészeti Intézetének Liszt Ferenc Hangversenytermében.

Cz. E.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Már nem csak az adventi vásáron csendülnek fel karácsonyi dalok. Egyre több üzletben is megszólalnak a klasszikusok dallamok, jelezve, hogy a karácsony már nagyon közel van, de számos élő hangversenyen is hangolódhatunk zenével az ünnepekre. Az EKKE Vegyeskar és a PTE Nőikar délután fél 6-kor kezdődő koncertje is ilyen lesz, ahol színes repertoárral készülnek a fellépők. Nem egy ország zeneszerzőjétől énekelnek karácsonyi műveket. Holland, francia, spanyol, német, angol, magyar és liechtensteini dalok is előadásra kerülnek. 

A hangversenyen zongorán közreműködik Körtesi András. A dirigens szerepét pedig négyen is magukra öltik, Antal Laura, Hoffner Tibor, Kabdebó Sándor és Joseph Stuligross személyében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában