130 év mögöttük, 130 fa előttük

2022.12.09. 17:21

Kiserdőt telepítettek a jubileum kapcsán a Tettye Forrásház dolgozói

Jubileumi kiserdő telepítésével tette emlékezetessé a pécsi víziközmű-szolgáltatás elindulásának 130. évfordulóját a Tettye Forrásház Zrt., ebből az alkalomból 130 facsemete került a földbe december 8-án.

bama.hu

Forrás: Tettye Forrásház

A magas és virágos kőrisekből, ezüsthársokból, atlasz cédrusokból és erdei fenyőkből álló, kiserdő léptékű facsoportot Uránvárosban, a Péchy Blanka téren ültette el a több mint 40 résztvevő - olvasható a szolgáltató közleményében. Ennek eredményeként hamarosan a Tüzér utcai felüljáró és a Veress Endre utcai rendelőintézet között húzódó parkos terület, a Pécsi Kulturális Központ és a Műjégpálya környéke is megszépül, zöldbe borul.

A facsoport létrejöttét kísérő gondolat szerint a Tettye Forrásház a várost átszövő, láthatatlan vezetékhálózat és a közműrendszer nélkülözhetetlen létesítményei mellett a földbe helyezett fákkal is maradandó, a remények szerint újabb 130 évre szóló nyomot hagyhat a városon. Hiszen, ahogy a mondás is tartja: „Aki fát ültet, bízik a jövőben!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!