Február 1-től

2022.12.21. 18:27

Kormánybiztosként folytatja munkáját dr. Hoppál Péter államtitkár

A Kulturális és Innovációs Minisztérium tavaszi megalakulása óta eltelt időben a tárca kulturális területén a kormányzati feladatok által szükségessé vált új struktúra kialakításában kiemelkedő szerepet játszó dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár február 1-től kormánybiztosként segíti tovább a magyar kulturális élet feladatait - olvasható a minisztérium honlapján.

bama.hu

Hoppál Péter fő felügyeleti területei közé tartoznak majd olyan hazai és nemzetközi programsorozatok, mint a 200 éve született Petőfi Sándor költőre emlékező Petőfi 200, a Kölcsey Ferenc által 200 éve írt Himnuszról szóló megemlékezés, vagy a száz éves modern török államiság előtt tisztelgő magyar-török évad.

Ezekben a szankciók okozta nehéz időkben is arra törekszik a Kormány, hogy a tervezett kiemelt kulturális események hiánytalanul megvalósuljanak.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a kultúráért felelős államtitkári tisztség február 1-től történő betöltésére felkérte Závogyán Magdolnát. A Nemzeti Művelődési Intézet jelenlegi igazgatója 2015–2018 között kultúráért felelős helyettes államtitkárként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol akkor dr. Hoppál Péter töltötte be a kultúráért felelős államtitkári posztot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában