Csökkenek a költségek

2022.12.29. 19:39

Korszerűsítik Baranyajenő óvodáját

Nagy öröm érte az alig 500 lakosú Baranyajenőt, ugyanis a kistelepülés önkormányzata sikerrel pályázott a helyi óvoda energetikai korszerűsítésére.

Zs. K.

Fotó: Németh László

A Terület- és Településfejlesztési Program Plusz keretében 134 millió forint támogatást nyertek az épület fejlesztésére. 

Balogh Csaba, Baranyajenő polgármestere elmondta, a támogatásból a Várhegy Óvoda és Konyha hőszigetelésére és fűtéskorszerűrítésére, valamint napelemek felszerelésére lesz lehetőség, amelyre a mostani körülmények között nagy szükség is van. Jelenleg barna daraszénnel fűtik az óvodát, amely a környezetterhelés szempontjából sem előnyös, emellett az emelkedő energiaárak miatt a fenntartási költségeken mindenképpen csökkenteni szeretnének. 

Az intézménybe egyébként 20 gyerek jár, főként helyből, a konyha pedig Baranyajenőn kívül a szünidőben Szágyra is főzi a menüt. Az épület maximálisan kihasznált, hiszen jelenleg itt működik az iskolások délutáni foglalkoztatását lehetővé tévő Gyerekesély Program is.

Mint a községvezető fogalmazott, egy ilyen kistelepülésnek nagy lehetőséget jelent egy ilyen nagyságrendű fejlesztés, ezért köszönik Nagy Csaba országgyűlési képviselő támogatását. A beruházás megvalósítása most a tervezéssel, közbeszerzési eljárások megindításával fog kezdődni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!