Kivilágítatlanok

2022.12.03. 10:05

Láthatatlanokkal van tele a város

Korán sötétedik, sokan mégis kivilágítatlanul róják a pécsi utakat, panaszolják olvasóink. Rolleresek, gyalogosok, autósok egyaránt láthatatlanok.

W. K.

Fotó: Frank Yvette

Sokan közlekednek kivilágítatlan járművekkel sötétedés után, tették szóvá olvasóink. - Sajnos a rollerrel közlekedőket az egyre hidegebb és nyirkosabb időjárás se tartja vissza – az esti sötétben is magabiztosan gurulnak városszerte. Hangsúlyozni szeretném: ha fekete ruhát viselnek, hiába van világítás a rolleren, az apró kis fénylő pont megtévesztő, messziről alig észrevehető - panaszolták többen is. A megoldás többek szerint az lenne, ha az így közlekedők fényvisszaverővel ellátott ruházatot viselnének. - A legjobb példa a neonsárga mellény, amely minden autó csomagtartójának is kötelező tartozéka. Ha tehetném, biztos, hogy a viseletet kötelezővé tenném a sötétedés után két keréken közlekedők számára. Pláne most, hogy szinte mindenütt korlátozzák a közvilágítást - fogalmazta meg javaslatait egy olvasónk.

 

Mások szerint a gyalogosok láthatósága is sok esetben problémás. - Esős időben a gyalogosok nehezen észrevehetők, ha lelépnek a járdáról az úttestre, amikor át akarnak kelni az egyik oldalról a másikra. A Szigeti úton még nem kapcsolt be a közvilágítás, pedig már kezdett sötétbe borulni a város, a zebrán sötét ruhában áthaladó gyalogosokat alig lehetett észrevenni - jelezte egy előfizetőnk.  

- Vagy világosabb ruhát viseljen, aki teheti, vagy fényvisszaverőket “aggasson” magára. Mielőtt sorra történnek balesetek

- tette hozzá tanácsként. 

És sajnos a tapasztalat szerint az autósok közül se mindenki kapcsolja fel a lámpákat a szürkületben. - Délután három órakor gyakorlatilag sötétedik, azokon a napokon, amikor szakad az ez eső, köd is van. Az autósok fele – köztük néhány tanulóvezető is – mindenféle világítás nélkül közlekedik. Hihetetlen! - adott hangot felháborodásának egy olvasónk. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában