Szabad a pálya

2022.12.07. 16:54

Logikai és programozói tudásukat mérik össze a csapatok

Három év kihagyás után ismét megrendezik az országos Prograce programozó versenyt a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatika Karán december 10-én. A megmérettetésen a középiskolások és egyetemisták alkotta kétfős csapatok mérik össze logikai és programozói tudásukat.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Pesti Tamás

Napjainkban nagyon alacsony a felsőoktatásban részt vevő informatikus-hallgatók száma. A végzett tanulók nem tudják kielégíteni a szakemberigényt, különösen igaz ez a szoftverfejlesztő és programozó pályára. A meghirdetett verseny lehetőséget biztosít arra, hogy betekintsenek a középiskolások az egyetemi életbe és az informatikus pálya felé orientálja a pályaválasztás előtt állókat. Emellett alkalom nyílik arra, hogy az informatikai cégek és a leendő munkavállalók találkozzanak egymással, illetve érdekes, játékos feladatokat oldhassanak meg a csapatok, hogy elmélyíthessék érdeklődésüket a műszaki és informatikai területek iránt.

A verseny a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, valamint a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar közös szervezésében valósul meg. 2016-ban rendezték meg először ezt a megmérettetést, akkor még 9 helyi csapat részvételével, mára azonban országos szintűvé vált a Prograce programozói verseny, amelyre idén 20 csapat nevezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!