Modern ellátást terveznek

2022.12.29. 20:25

Megújul a szociális alapszolgáltatási központ Vajszlón

Elindulhat az építkezés a Vajszlói Szociális Alapszolgáltatási Központ új telephelyén.

Mohay R.

Fotó: Pesti József

A fejlesztésre, amelyre már évek óta várták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyertek el közel nyolcvan millió forintot öt évvel ezelőtt. A kivitelezővel azonban problémák merültek fel, időközben pedig jelentősen emelkedtek az árak, s új közbeszerzési eljárást kellett folytatni. 

– Nagy összegű ráemelési kérelemre volt szükség, azonban a közelmúltban megszületett efelől a pozitív kormánydöntés, így hamarosan kezdetét vehetik a munkálatok – mondta Vajszló polgármestere, Horváth István.

A Kodolányi téri központ, amely a helyiek életében igen fontos szerepet tölt be, így az Orgona utcába kerül, ahol modern, felszerelt, új ingatlanban folytatódhatnak a szolgáltatások.

– Mondhatjuk, hogy a családsegítő tevékenység keretén belül a fogantatástól kezdve foglalkozunk az itt élőkkel. Támogatást nyújtunk mindennemű ügyintézésben, családi problémák kezelésében, amire épp igény mutatkozik – számolt be a központban zajló komplex munkáról Mészáros Éva intézményvezető.

A szolgáltatóközpont célja, hogy a családokban felmerülő problémákra, kihívásokra a lehető legjobban reagáljanak a legkorábbi időszakban is, ennek érdekében a védőnői szolgálattal is szoros az együttműködés.

Jelenleg hét település lakói körében végeznek család- és gyermekjóléti ellátást. Vajszló mellett Piskó, Hirics, Lúzsok, Vejti, Páprád és Kórós tartozik a központ látókörébe.

Munkatársaik házi segítségnyújtást is végeznek az azt igénylő idős, beteg emberek körében. Ha kell, bevásárolnak vagy éppen gyógyszertárba mennek számukra.

Az új, kétszintes, a korábbinál komfortosabb épületben a tervek szerint bővíteni fogják a tevékenységi kört, ugyanis idősek számára nappali ellátást kívánnak biztosítani.

– Szeretnénk programokat szervezni nekik, lehetőséget teremteni a találkozásra, a beszélgetésre, az esetleges magányuk enyhítésére – tette hozzá a vezető. 

Az alapszolgáltatási központ nyaranta napközis gyermektáborokat is szervez, amelyek rendszerint nagy népszerűségnek örvendenek, a szervezők a csemetéktől és szüleiktől egyaránt pozitív visszajelzésekben részesültek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában