Lendületbe jönnek

2022.12.05. 19:39

Nem zár be a pécsi színház, új közösségi oldallal és bemutatókkal várnak

A Pécsi Nemzeti Színház nem zár be – hirdeti a teátrum új Facebook-oldalán.

M. R.

Fotó: Laufer László

Ahogyan Lipics Zsolt igazgató már a Bama.hu-n megjelent podcast adásban is megfogalmazta, minden erejükkel azon vannak, hogy a megemelkedett rezsiköltségek ellenére is a megszokott módon várják a nézőket a színház falai között. 

A költségek növekedését a mindennapi működés racionalizálásával csökkentik – írják új Facebook-oldalukon.

– Társulatunk folyamatosan dolgozik, készülünk az új bemutatókra is. Soha nem vártuk ennyire a találkozást, az Önök tapsát és kitüntető figyelmét. Óriási érdeklődéssel fordulnak felénk változatlanul, köszönjük, hogy kíváncsiak ránk! – írják.

A legközelebbi bemutató Molnár Ferenc Üvegcipője lesz december 3-án, a főszerepben Lipics Zsolttal, Stubendek Katalinnal ésKovács Pankával. Nemrég vitték színpadra az olasz rendező, Paolo Genovese filmje alapján készült kamaraszínházi előadást, a Teljesen idegeneket.

December 3-4-én a Lúdas Matyi mesebalettet is játsszák, szilveszterkor pedig dupla előadással várják a közönséget a Primadonnák című vígjátékra Götz Attila és Takaró Kristóf főszereplésével, akik a darabban magukat nőnek álcázva próbálnak egy tetemes örökséghez jutni.

Szintén december 3-án 16 órától pedig ismét ingyenes erkélykoncerttel várják a Színház térre érkezőket.

A teátrum azért volt kénytelen új Facebook-oldalt létrehozni Pécsi Nemzeti Színház anno 1895 névvel, ugyanis az előző hackertámadás áldozatává vált november elején, amint arról a Bama.hu is beszámolt. Sajnos nem sikerült a hozzáférést visszaszerezniük, így elveszett az évek alatt felépített 28 ezres követőbázisuk is, de a két hete útjára indított új oldal már most 1,2 ezer kedvelőre tett szert.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!