Már nem elvárás a nyelvvizsga

2022.12.23. 13:54

Nyugalom! Mindenki megkapja oklevelét - ígéri a PTE

Az Országgyűlés elfogadta a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását. A változás érinti az oklevél kiadásának feltételeit is, ami alapján annak kiadásának nem lesz törvényileg előírt feltétele a nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatása.

Cz. E.

Illusztárció

Fotó: Always Say YESS

A módosítás szerint, azok a hallgatók, akik 2021. augusztus 31-ét követően sikeres záróvizsgát tettek, de oklevelüket nem vehették kézhez nyelvvizsga hiányában, illetve 2023. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek, megkaphatják oklevelüket.  

A Pécsi Tudományegyetem felkészült ezek kiadására. A tudnivalókról, teendőkről az érintetteket e-mailben tájékoztatják, valamint a központi és kari honlapon, valamint a közösségi média fórumain is szerezhető információ. Biztosítják a hallgatókat arról, hogy az osztályok és hivatalok munkatársai a hallgatók rendelkezésére állnak. De felhívják a figyelmet arra, hogy a karácsonyi időszakban és az energiatakarossági intézkedések miatt az épületek nyitvatartása, az ügyintézők elérése korlátozott lehet a következő hetekben. Ezen okból kifolyólag érdemes tájékozódni a honlapokon a nyitvatartásról és az ügyintézési lehetőségekről. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában