Nyílt napra várnak

2022.12.08. 11:49

Sebészként is kipróbálhatják magukat a látogatók

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara (ÁOK) és Gyógyszertudományi Kara (GYTK) közösen rendezi meg nyílt napját december 8-án a PTE ÁOK új elméleti tömbjében a Szigeti úton.

Cz. E.

Fotó: Laufer László

A szervezők színes programokkal várják a leendő orvosokat, gyógyszerészeket, fogorvosokat, biotechnológusokat, köztük 3D nyomtatással, interaktív feladatokkal, sebvarrással, intézetlátogatással és szakbemutató előadásokkal. Kipróbálhatják magukat a látogatók sebészként és fogakat is tömhetnek. De lehetőség lesz szövettani metszeteket tanulmányozni, valamint gyógyteákat és krémeket is készíteni. Az újraélesztés gyakorlására is módjuk nyílik az érdeklődőknek a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesület standjánál.

Mindezek mellet egy különleges túrára is invitálja az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ az érdeklődőket az orvosi manuális készségeket fejlesztő skill labor eszköztárának, szimulátorainak, 3D-s technológiákat alkalmazó berendezéseinek világába. De a szakmai programok mellett ösztöndíjjal, lakhatással, felvételivel kapcsolatos információk is ellátják a leendő hallgatókat, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat is kaphatnak a YourLife asztalánál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!