Nagy projektek indulnak jövőre

2022.12.06. 17:21

Sorra nyeri a község a különböző pályázatokat

Sikeres pályázatainak köszönhetően idén összesen mintegy 351 millió forint támogatást kapott a település különböző projektekre.

W. K.

A már elkészült és a még megvalósítandó fejlesztéseket a nemrég tartott falugyűlésen mutatták be részletesen az érdeklődőknek. 

Többek közt megvalósult a Völgységi-patak mederrendezése, amire korábban 124 millió forintot nyert az önkormányzat. Az év során felújították a strand úszómedencéjének elöregedett burkolatát – a csaknem 7 millió forintos támogatást a település mintegy 3,6 millió forint önrésszel egészítette ki. 

Három buszmegálló megújítására is sor került – a 2,4 millió forintos pályázati pénzhez mintegy 400 ezer forint önerővel járult hozzá Szászvár. 

A Magyar Falu Program keretében járdaszakaszok újultak meg, amire csaknem 6 millió forint támogatást nyertek. A szociálisan rászoruló családok felelős állattartásának elősegítésére – ivartalanításokra, védőoltásokra, az állatok csippel való ellátásra – mintegy 1 millió forintot költöttek, erre szintén a Magyar Falu Program biztosított forrást. A temető fejlesztésére 2,2 millió forintot nyert az önkormányzat, a császtai út menti kereszt felújítására is sikeresen pályáztak a Szászvári Német Nemzetiségi Önkormányzattal együttműködve. 

Az összegzés szerint megvalósítás alatt álló pályázatok is vannak szép számmal: ezek közül a legjelentősebb a faluház felújítása, amire mintegy 250 millió forintot költhetnek. A projekt részeként a vásártér füvesítésére, illetve a Május 1. téren az okospadok telepítésén kívül a kamerarendszer kiépítésére is sor kerül. A temető feletti zártkerti út renoválásra csaknem 20 millió forint áll rendelkezésre, 10 millió forintból a letelepedés ösztönzésének elősegítésére a Hársfa utcában két összközműves telek kialakítása és értékesítése van folyamatban, az Ady Endre utca fejlesztésére pedig 59 millió forintot nyertek. 

A jövő évi tervek közt pedig az óvoda és a Bányászklub korszerűsítésén kívül újabb járda- és útfelújítások szerepelnek, a strand további fejlesztését is szeretnék megvalósítani. A csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója szintén a jövő év egyik projektje, amire 100 millió forintot nyert a település a közelmúltban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!