Film a császárnéről

2022.12.19. 11:13

Szórakoztatóan nyúltak Sissi személyéhez a Fűzőben

Az osztrák császárné és magyar királyné, Sissi élete még mai napig megihleti a rendezőket. A direktorral, Marie Kreutzerrel is ez történt, akinek nevéhez kötődik a Fűző című alkotás. A filmet december 19-én, délután 5 órakor az Apolló Mozi is vetíti.

Cz. E.

Fotó: Lehoczky Péter

A Fűző a Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozott be, ahol az Erzsébet királynőt játszó luxemburgi színésznő, Vicky Krieps elnyerte a legjobb színésznek járó díjat. Az alkotás története 1877-ben játszódik, amikor Sissi betölti a negyvenedik életévét, és már hivatalosan is öregnek számít. Bár annak idején kulcsszerepet játszott az Ausztria és Magyarország közti kiegyezésben, szerepe mára pusztán jelképessé vált. Kétségbeesetten küzd azért, hogy megőrizze fiatalos külsejét és a róla kialakított képet. Nem tud megmaradni a bécsi udvar ellenséges közegében, és férjével, Ferenc Józseffel való egyre feszültebb viszonya is arra ösztönzi, hogy elutazzon. Angliába és Bajorországba látogat, ahol felkeresi egykori szerelmeit, barátait és politikai szövetségeseit, miközben fiatalkori izgalmait keresi.  

Az alkotás nem úgy mutatja be Sissit, ahogyan mi ismerjük, de szórakoztatóan nyúl karakteréhez: egy vagány, vicces, okos és életvidám nőt ismerünk meg, aki legbelül igazából boldogtalan és magányos.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!