Adományokat várnak

2022.12.08. 20:02

Tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak

Tartósélelmiszer-gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt Baranya megyében is a hétvégén – pénteken és szombaton megyeszerte összesen hét hipermarketben várják a rászorulóknak szánt segítő felajánlásokat.

W. K.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően advent harmadik hétvégéjén idén is nagyszabású tartósélelmiszer-gyűjtő akciót szervez a Magyar Vöröskereszt – december 9-én és 10-én, azaz most pénteken és szombaton 10 és 18 óra között Baranya megyében hét Tesco áruházban várják a szervezet munkatársai és önkéntesei a rászorulóknak szánt felajánlásokat.

Pécsett három áruházban, ezen kívül a siklósi, a mohácsi, a komlói, valamint a szigetvári üzletekben is kihelyeznek standokat, ahol leadhatók a szükséget szenvedőknek szánt segítő szándékú adományok.

Ezúttal is elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtenek, de ezen túlmenően édességet, karácsonyi díszeket, tisztító-, illetve tisztálkodási szereket is szívesen fogadnak, hogy ezzel is szebbé varázsolják a nehéz körülmények közt élők karácsonyát. A baranyai hipermarketekben befolyt adományokból a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete még az ünnepek előtt csomagokat állít össze, és juttatja el azokat a nélkülöző családokhoz és egyedülálló emberekhez.

Tavaly Baranya megyében a két nap során 6200 kilónyi tartós élelmiszer gyűlt össze, összesen 3341 adományozó segítő felajánlásának köszönhetően.

A tisztálkodási szerek is örömet okoznak

Konzervek, bébiétel, étolaj, rizs, tészta, liszt, cukor, tartós tej, szárazbab, lencse, zabpehely, reggelizőpehely, zabkása, instant kakaópor, instant kávé, gyümölcstea, méz, kekszek, csokoládé, és ilyenkor, karácsony előtt a szaloncukor – többek közt ezek, amik nagy segítséget jelentenek. A glutén- és laktózérzékenyek számára pedig igazán sokat számítanak, ha „mentes” termékeket kapnak ajándékba.

Tisztálkodási- és tisztítószer-adománnyal is segítő kezet lehet nyújtani a nélkülözőknek: mosószer, mosogatószer, vécépapír, zsebkendő, szappan, tusfürdő, sampon, dezodor, intim betétek, pelenka, nedves törlőkendők, fogkefe, fogkrém – ezekre is nagy szükség van.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!