Kalapács alatt

2022.12.09. 19:39

Több mint negyven alkotást árvereztek el

Cz. E.

Fotó: Laufer László

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar magabiztos szereplője a kortárs képzőművészeti szcénának. Létezésének eddigi huszonöt éve alatt igazi értékeket teremtett. Az egyetem december 9-ei Aukció 2022 nevet viselő rendezvényének célja az volt, hogy nagyobb teret adjon a karon született alkotásoknak és művészeti szellemi termékeknek, miközben azt hivatottak elérni, hogy ösztönözzék és bátorítsák a képzőművésztre nyitott polgárokat, hogy nagyobb bizalommal forduljanak a fiatal alkotók és műfaji kísérleteik ránt.

Az árverés huszonegy festményt, tizenegy kisplasztikát, négy grafikát és hat dísztárgyat, azaz összesen negyvenkettő alkotást vonultatott fel. A kurátorok úgy válogatták ki a termékeket, hogy mindenki találjon stílusának megfelelőt. Az alkotások kikiáltási árai 50 ezer forinttól kezdődően, egészen 550 ezer forintig terjedtek. Az aukciót Winkler Nóra rádiós és televíziós műsorvezető, művészeti újságíró és árverésvezető irányította. Az aukció fővédnöke  pedig dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár volt. 

Az árverés eredményeként a kikiáltott tárgyak 80 százaléka lelt új otthonra. Ezek a darabok csaknem 6 millió forint értékben keltek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!