Döntöttek a pécsiek

2022.12.13. 16:06

Tűzijáték helyett idén tűzifa lesz a rászorulóknak

A pécsieket kérdezte a városháza, a lakók döntöttek. Szavazáson dőlt el, hogy tűzijáték színesítse Pécs egét 2022 szilveszterén, vagy az erre szánt összegből inkább a közösség legnehezebb sorsú tagjai kapjanak tűzifát- olvasható a városháza közleményében.

bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Az online voksoláson több mint 11 ezer pécsi vett részt, a kérdés érthető módon megmozgatta az itt élőket - derül ki a közleményből.

A  szavazatok kétharmada, csaknem 7500 voks arra érkezett, hogy tűzijáték helyett tűzifára költsön inkább a város. A szavazók egyharmada, 3700 pécsi a hagyományos tűzijáték mellett érvelt inkább.

Tavaly 210 pécsi család kapott egyenként másfél köbméter tűzifát a város önkormányzatának szociális keretéből. Idén már bővítették ezt a keretet, és azt tervezté, hogy 250 családot látnak el tűzrevalóval egy bővített, 10,5 millió forintos keretből.

Miután az árajánlatok alapján tűzijátékra nettó 3 millió forintot költött volna a város, a pécsiek akarata értelmében ezzel tovább növelik az idei összeget, így a 13,5 millió forintosra növelt keretből immár mintegy 300 pécsi családot juttathatnak tűzifához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!