Nyolc vonalon közlekedik

2022.12.01. 15:03

Új elektromos busz járja Komlót

Új, elektromos meghajtású buszt tesztelhetnek ebben a hónapban a komlóiak – a HUMDA Zrt. Zöld Busz Program Mintaprojektje részeként érkezett a jármű a városba, és közlekedik rásegítő, tehermentesítő járatként a menetrendszerinti buszok előtt, december 29-ig.

W. K.

A kép illusztráció

– A négy hetes demonstráció alatt a Volánbusz Zrt. üzemelteti az autóbuszt, amely nyolc vonalon közlekedik majd a városban – adta hírül a település tömegközlekedésének fejlesztésén munkálkodó Komlói Tömegközlekedés Blog. A gyártó adatai szerint a jármű maximum 200 kilométeres távolság megtételére képes a 175 kWh kapacitású akkumulátorával és egyszerre 58 fő befogadására alkalmas, összesen 23 ülőhellyel. Aki kipróbálná, ingyen utazhat vele.

Új helyi autóbusz menetrend és ehhez kapcsolódóan új vonalhálózat kidolgozásán is dolgozik a Komlói Tömegközlekedés Blog, a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a hetvenes években kialakult, és javarészt máig változatlan komlói útvonalhálózat elavult, nem igazodik a megváltozott utazási szokásokhoz. Az átszervezés elsődleges célja, hogy közvetlen elérést biztosítsanak az egyes városrészek között a jövőben.

A témában a komlóiak véleményét is kikérték: másfél hét alatt közel ötezeren töltötték ki a kérdőívet, és a válaszadók több mint 90 százaléka szerint a helyi tömegközlekedést át kell szervezni. – A legtöbben Körtvélyes és Szilvás, valamint Zobák és Dávidföld között látnának szívesen közvetlen, átszállásmentes buszjáratokat – foglalta össze az eredményeket a blog. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!