Bama.hu podcast

2022.12.01. 20:02

Üzlet, csak pénz kérdése lenne az egészség? (podcast)

Az vitán felüli tény, hogy a gyógyszergyártás, gyógyszerkereskedelem óriási bevételeket garantáló üzlet, ám az is vitán felüli, hogy idehaza – tekintve hon általános egészségi állapotát – rá is kényszerülünk a gyógyszeripari zsebek lankadatlan tömködésére.

M. J.

Majd fél évszázada konstatálhatjuk szomorúan, hogy világviszonylatban éllovasai vagyunk a legsúlyosabb degeneratív nyavajáknak, ám ezzel együtt bizakodhatunk némi javulásban is.

Egyre többen kezdik feladni addigi egészségtelen életmódjukat, rendszeres testmozgással, egészségesebb táplálkozással – és a táplálkozást előnyösen kiegészítő ilyen-olyan kapszulákkal. Kevesebbet dédelgetjük felesleges hősködéssel, avagy félelemből a megjelenő kóros testi tüneteket, hamarabb fordulunk orvoshoz, mint az szokás volt még tíz-húsz esztendeje.

Egyre népszerűbbek az orvosi témájú cikkek, weboldalak, tévésorozatok, egyre gyakoribb jelenség a témába vágó önművelődés.

Ez is oka az általában egész nap tömött patikáknak, ahol a hosszabb sorbanállást kevés eséllyel úszhatjuk meg, bárhol légyen az a patika – Pesten, Pécsett, vagy egy határközeli kisvárosban.

Magunk is igyekszünk hozzájárulni a gyógyászati önművelődéshez – ezúttal a gyógyszerkereskedelmi ágazat gyógyszertári szegmensét vesszük szemügyre: Mészáros József Dr. Hollósvölgyi Andrea, siklósi gyógyszerésszel beszélget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!