Textilben kímélőbb

2022.12.08. 20:25

Zöld gondolkodásra ösztönzik partnereiket a Rovitexnél

Cz. E.

Forrás: univPécs

Fotó: Csortos Szabolcs

A mai világban a pazarlás nem divat. Ezen gondolat mentén hívta életre december 8-ai Furoshiki workshop – azaz, az ajándék új ruhája! című rendezvényét a Zöld Kerekasztal két tagja, a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem Program és a Rovitex Homedeco Kft. 

Fotós: Csortos Szabolcs / Forrás: univPécs

Közös szervezésű rendezvényük a PTE Zöld Egyetem Program céges, civil és intézményi partnerei részére szólt, ahol a hulladékmegelőzés és a Körforgás & Fenntartható textíliák témájára fókuszáltak. A meghívott cégek, szervezeteknek a workshopon lehetőségük volt a karácsonyi ünnepekre fenntartható módon felkészülni, elsajátítva zero waste csomagolási ötletet, ami a Furoshiki nevet viseli. Ez egy 2000 éves japán hagyományos technika tárgyak csomagolására, amely során textiliába burkolják elegáns módon az ajándékokat. 

Fotós: Csortos Szabolcs / Forrás: univPécs

Egy időben, amikor elterjedtek a műanyagzacskók ennek a módszernek az alkalmazása visszaesett, de manapság újra reneszánszát éli, most, hogy egyre többen kezdenek odafigyelni a hulladékcsökkentésre.  

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!