Online is lehet csatlakozni

2023.01.27. 15:26

A büntetőjog és a mesterséges intelligencia kapcsolatát vizsgálják a tudományos ülésen

Büntetőjog és mesterséges intelligencia címmel tartanak tudományos ülést április 13-án, csütörtökön 17 órakor a PAB Székházban.

M. R.

Fotó: smolaw

A vitaindító beszédet dr. Nagy Zoltán, a PTE Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi Tanszék és az NKE Rendészettudományi Kar Bűnügyi, Gazdaságvédelmi, Kiber Bűnözés Elleni Tanszék egyetemi docense tartja. Az előadás címe „A mesterséges intelligencia a jogalkalmazásban.” Társelőadóként Feldmann Ádám, a PTE Általános Orvostudományi Kar  Magatartástudományi Intézet és az Óbudai Egyetem, Neumann János Informatikai Kar, Biomatika és Alkalmazott Mesterséges Intelligencia Intézet, egyetemi adjunktusa követi, „Nagy nyelvmodellek gyakorlati felhasználási lehetőségei jogi területen, példákkal illusztrálva” címmel.

A felkért hozzászóló dr. Herke Csongor, a PTE Állam- és Jogtudományi Kar Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára lesz.
Az ülés végén hozzászólásokra és vitára is lehetőség nyílik, a téma interdiszciplináris jellegére tekintettel várják az összes tudományág és egyetemi kar oktatóit, tudományos kutatóit, az érdeklődő jogalkalmazókat. 

Online módon is lehet csatlakozni a programhoz IDE KATTINTVA.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!