PTE: folytatódnak a mobilitási programok

2023.01.18. 13:14

A korábban megkötött Erasmus+ szerződések továbbra is érvényben vannak

A Pécsi Tudományegyetem videós tájékoztatót adott ki az Erasmus+ programmal kapcsolatban.

Cz. E.

Az ERASMUS-ösztöndíj programmal utazó diákok képe.

Fotó: Vörös István

Ebben dr. Tarrósy István, a Nemzetközi Igazgatóság igazgatója kifejtette, hogy a felsőoktatási intézmény 2024. júliusáig megkötött szerződésekkel rendelkezik, ami lehetőséget kínál arra, hogy valamennyi mobilitás megvalósuljon. A pályázatokat kiírták, illetve folyamatosan kiírják, tehát semmiféle fennakadás nem lehet. 
Az igazgató megemlítette az EDUC programot, amely az Egyetemi Európai Szövetséghez kapcsolódik. Ennek az együttműködésnek második szakasza január 18-án vette kezdetét. Az ezzel kapcsolatos szerződés szintén megköttetett, ami így további lehetőséget biztosít a PTE polgárai számára.

A PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke, Koczka Viktor elmondta, hogy mind ők, illetve a Hallgató Önkormányzatok Országos Konferenciája, a hallgatók országos érdekvédelmi szerve egyértelműen közös állásponton van, hogy a külföldi tapasztalatot szerezni vágyó egyetemi polgárok által igénybe vehető támogató szolgáltatási lehetőségek és azok mértéke politikai álláspontokon fölülálló kérdést kell, hogy képezzenek. Bíznak abban, hogy a jelenleg kialakult helyzetet mielőbb tisztázzák és mindenki számára megnyugtató módon megoldódik. Amennyiben ez nem történne meg a közeljövőben, akkor az EHÖK támogatja a PTE-t fenntartó alapítvány azon törekvését, hogy az alapítvány által már korábban létrehozott nemzetközi láthatósági alapból pótolják ki a kieső forrásokat a mobilitás-támogató lehetőségek tekintetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában