Ne legyen tabu!

2023.01.25. 15:26

A méhnyakszűrés fontosságát hangsúlyozzák

W. K.

Fotó: Frank Yvette

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez csatlakozva „Gyöngyőrzők" című programjára várja a Pécsi Mályvavirág Pont az érdeklődőket január 26-án délután. 

A rendezvény célja, egyesült erővel elérni, hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu, hanem váljon rutinná, és a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Január 26-án 16.30-ra várják a Dobó István u. 86-90 szám alatti Ezo Terembe mindazokat, akik szeretnének előadásokat hallgatni többek közt a méhnyakrák megelőzésének lehetőségeiről, illetve a férfiakat is érintő HPV fertőzésről.  

A minden korosztályt megcélzó pécsi programon orvosi tanácsokkal is ellátják azokat, akik ezt igénylik. A rendezvény ideje alatt gyöngyfűzésre is nyílik lehetőség - a gyöngy a HPV elleni védekezés szimbóluma, az elkészített karkötőket ezúttal is a nőgyógyászati daganattal érintetteknek szánják, azzal az üzenettel, hogy nincsenek egyedül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!