A Muzsikással ünnepel a Refi

2023.01.23. 14:20

A népszerű népzenész együttes rendhagyó énekórát tart

MW

A Pécsi Református Kollégium Általános Iskolájában és Gimnáziumában is rendhagyó órákra készülnek jövő szerdán a tanárok és a diákok a Magyar Kultúra Napja alkalmából – tájékoztatott az intézmény vezetője. Kádár Péter főigazgató arról is beszámolt, hogy a Muzsikás Együttes látogat el hozzájuk rendhagyó énekórákra. Ez már nem az első alkalom, hogy a népszerű népzenész együttes felkeresi diákjaikat, hogy interaktív formában vonja be a fiatalokat a magyar népzene szeretetébe, már korábban, a pandémia előtti időszakban is rendeztek hasonló foglalkozást a Refiben.

Fotós: KOVÁCS PÉTER

A koncert több funkciót tölt be. Miközben megkedvelteti saját zenei anyanyelvünket a diákokkal, népi hangszerek bemutatására is sor kerül. A foglalkozások interaktivitását a közös éneklés biztosítja. A közösségi éneklés és a népzenei bemutatók között érdekességeket, történeteket is mesélnek a művészek.

A rendhagyó óra költségeit vállalva, a zenepedagógiai koncertprogramot a MOL Új Európa Alapítványa támogatja. A művészekkel való kapcsolattartásban pedig dr. Hoppálné Erdő Judit tanárnő segédkezett az intézménynek.

A Református Kollégium általános iskolájában két foglalkozásra kerül sor a magas létszám miatt, a gimnázium diákjai viszont egy közös rendhagyó órán vesznek részt január 24-dikén.

Ebben az évben különösen is jeles esemény a Magyar Kultúra Napjának megünneplése a Himnusz születésének 200. évfordulója okán. A globalizálódó világban egyre fontosabbá válik, hogy gyerekeink, fiataljaink megismerjék és megszeressék saját zenei és kulturális örökségünket, és magukévá tegyék annak gazdag kincsestárát

 – fejtette ki a főigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában