Kezdődik a szerelmes őrület 

2023.01.16. 14:20

A Valentin-napi ajándékok lassan már megtöltik az üzletek polcait 

Még épp, hogy csak lebontottuk a karácsonyfát Vízkereszt után, de a pécsi boltok polcain megjelentek a piros szín megannyi árnyalatában pompázó ajándékok.

Cz. E.

Ez nem is meglepő, hiszen kevesebb, mint egy hónap van hátra február 14-ig, a szerelmesek napjáig. Magyarországon csak szórványosan alakult ki ennek az ünnepnek a kultusza, de azért vannak egy jó páran, akik megajándékozzák egymást ezen nap alkalmából.

Ennek apropóján egyre több apró ajándékot is lehet kapni az üzletekben, amelyek, ha nem is mind ajándékként, de díszítésként megállják a helyüket. Az egyik elengedhetetlen ilyen kellék a fényfüzér, amivel az év minden szakaszában előszeretettel díszítik az emberek a lakásukat. Valentin-nap alkalmából most plüss szívecskékkel és rózsaszín kis szőrcsomókkal látták el őket, valamint piros égőkkel, hogy megteremtse a szerelmes hangulatot a lakásban.

Sokan ezen a jeles napon jegyzik el kedvesüket, de akinek eljegyzési gyűrűre nem telik, vagy még nem jár ott a kapcsolatuk, akkor egy rózsaszínű gyémánt formájú persely is adható ajándékba. Ha nők lepnék meg ezzel párjukat, akkor ez egy nagyon jó utalás lehet arra, hogy ebbe elkezdhetik gyűjteni a pénzt arra bizonyos gyűrűre.
A meglepetések tengeréből kiemelkedik a Valentin-napi utalványok ajándékozása. Van, aki kézzel, van, aki nyomdában készíti el. A különböző papírlapokon egy-egy program szerepel – vacsora, mozi, kirándulás stb. -, amit az ajándékozott az év bármelyik napján beválthat.

Sokan étterembe viszik ezen a napon kedvesüket, de vannak olyanok is, akik otthon lepik meg párjukat egy gyertyafényes vacsorával. Ebből kiindulva, ha ázsiai jellegű étel kerül az asztalra, akkor feltétlen ajánlott a rózsaszín szerencsesüti beszerzése, hiszen ez egy elengedhetetlen édesség egy ilyen étkezésnél. Persze, ezek a sütik előre el vannak készítve, így nem tudni, hogy milyen üzenet rejlik benne, ez is a szerencsén múlik.

A tárgyak, amelyek pedig minden esztendőben megtalálhatók a polcokon ebben az időszakban – ötlet hiányban pedig a legjobb ajándéknak számítanak – azok a szívecskés plüssök, valamint a különböző romantikus üzenettel pingált bögrék. 

Növeszd magad – növénynevelés a szerelem jegyében

A virágok ajándékozása szinte kötelező Valentin-napon. Ebből az alkalomból vörös rózsák tömkelege lelhető fel a virágüzletekben. De sok hölgy nem kedveli a vágott növényeket, mert nem tartanak ki örökké, és nem tudják megóvni a szerelem eme zálogát. Persze, régen lepréselték az ilyen virágokat, de ma már ezt nagyon kevesen teszik. Ezért ők inkább a cserepes növényeket preferálják. De van egy még kevésbé elterjedt módszer, a Növeszd magad növények. Ez egy kisebb cserépbe előre elültetett magokat jelent, és az ajándékozottnak kell gondoznia, hogy végül egy szép virág sarjadjon belőle. Ez a kertészkedést kedvelőknek kedves kis ajándék lehet, és még egy nagyon jó szöveg is elsüthető mellé az ajándékozáskor. Egy pécsi fiatalember ezekkel a szavakkal adta át barátnőjének a meglepetést: „Ahogy ez a növény fejlődik, úgy növekszik a mi szerelmünk is.”
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!