Folytatódnak a beruházások

2023.01.17. 19:28

A válság se tudja megállítani Sásd fejlődését

Az elmúlt években több kisebb-nagyobb fejlesztés, felújítás fejeződött be a baranyai kisvárosban.

Zsigmond J.

Fotó: Laufer László

A felsorolás hosszú lenne, így csak egy-két beruházást emelnénk ki. Elkészült az új bölcsőde, átadták a sportparkot, több önkormányzati ingatlant is felújítottak, a Petőfi utca és a Dózsa György utca új burkolatot kapott, illetve épül az új városközpont és a fedett piac.

Tavaly év vége felé újabb örömhírről tudott beszámolni Jusztinger János, Sásd polgármestere. Mint közölte, több pályázatuk is pozitív elbírálást kapott, amelyből számos fejlesztés valósulhat meg.

– Átszabjuk a várost, nagy-nagy munkák előtt állunk – közölte a közösségi oldalán a polgármester.

Többek között 250 millió forintból épülhet a bölcsőde melletti telken az orvosi centrum. Százmillió forintot szociális infrastruktúra-fejlesztésre fordíthat a város, melyből a Családsegítő Központ új épületbe költözhet, illetve 250 millió forintból az MTS Oldtimer Kft-vel és Orfű Község Önkormányzatával együttműködve veteránautó múzeumot alakíthatnak ki. A lista itt nem ér végett, a nyertes pályázatoknak köszönhetően a Deák térre és a Fáy utcában új játszóterek épülnek, felújítják a sportcsarnokot a Közösségi Házban, és többek között megújul Szoborkert.

Jusztinger János azt is megemlítette, hogy az elszabaduló energiaárak minden önkormányzatot sújt, így a sásdit is. A korábbi rezsiköltségek, az utcák közvilágítása, az önkormányzat által fenntartott intézmények fűtése, világítása többszörösére drágult.

– Örömmel jelentem, hogy hatékony energiatakarékossági intézkedéseinknek, s az azokat méltányló központi rezsitámogatásnak köszönhetően működésünk a 2023-as évre is biztosított lesz – közölte közösségi oldalán a polgármester, aki hozzátette, hogy a nehézségek ellenére, az elszabaduló energiaárak miatt egyetlen intézményt sem zártak be, megőrizték az önkormányzati munkahelyeket, egyetlen dolgozótól sem bocsátottak el.

A polgármester hozzátette, Sásd minden mellékutcájában, lakóövezetében továbbra is lesz közvilágítás, annak ellenére, hogy a közvilágítási költségek a korábbi hatmillióról ötvenkétmillióra emelkedett. Egyedül a 66-os, illetve 611-es főút egy, lakóházak által csak kevéssé érintett részében – Szent Imre úton és Rákóczi úton –, illetve az egyáltalán nem lakott Mártírok útján kapcsolják le a lámpatestek megközelítőleg felét. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában