Sok programot szerveztek, sokat támogattak

2023.01.30. 15:04

Az Újpetrei Német Önkormányzat segítségével befejeződhetett a templom belső festése

Mozgalmasan és aktívan telt a tavalyi év az Újpetrei Német Önkormányzat számára, hiszen 2022-ben már nem volt probléma a rendezvények megszervezése és megtartása.

Zs. K.

Forrás: ÚNÖ

Az Újpetrei Ifjúsági Egyesülettel és a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal májusban közösen tartottak nemzetiségi napot, több nemzetiségi fellépő részvételével és egyúttal populáris produkciókkal. Júniusban filmvetítést szerveztek, melyen a „Mi Svábok mindig jó Magyarok voltunk” című dokumentumfilmet tekintették meg a résztvevők. Az Újpetrei Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület és az Általános Iskola a jövőben oktatási céllal is felhasználja a filmet.

A gyerekeknek tábort szerveztek, és a helyi civil szervezettekkel közösen több rendezvényt, bált is rendezett a német önkormányzat. Közreműködtek több vasárnapi szentmisén, az Idősek estjén, a Mikulásjáráson és az adventi vásáron.
Sikerrel pályáztak az újpetrei Szent Imre Katolikus templom beltéri festésének befejezésére, mely meg is valósult, így a lakosság, illetve a hívek az év második felétől már új pompájában használhatták a templomot. Ezenkívül több civil szervezettel együttműködési megállapodást kötöttek, támogatták az oktatási, nevelési intézményeket, illetve civil szervezeteket. Szervizelt és felújított kisbuszukkal továbbra is segítik a civil szervezetek és oktatási, nevelési intézmények munkáját is.

Az Újpetrei Német Önkormányzat megfontoltan, takarékosan gazdálkodott, hiszen céljuk a nemzetiségi érdekképviselettel, a nemzetiségek kulturális autonómiájával összefüggő feladatok támogatása, valamint mindenki számára egyenlő esély biztosítása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában