Közgyűlés

2023.01.24. 10:16

Bognár Szilvia: Bogárinvázió van a kertvárosi önkormányzati bérházban

Kemény kérdésekkel készült a városházi jobboldali ellenzék a keddi közgyűlésre, amelyek többek között a tömegközlekedési vállalat tevékenységére, a városházi propagandacég elfogultságára, átláthatatlan finanszírozására, az önkormányzati lakások tisztán tartására vonatkoznak. De új díjakról is komoly vita alakulhat ki, és szóba kerülhetnek még visszamondott, vagy csúszó fejlesztések is.

Bóka Máté

Fotó: Löffler Péter

Miután Péterffy Attila pécsi polgármester bejelentette, hogy Ivancsics Ágnes lesz a város új aljegyzője februártól, a képviselők a kérdéseiket tették fel, amelyre szokásosan az ebédszünet után Péterffy Attila pécsi polgármester válaszolhat - már ha vállalja, hogy élő adásban is megtegye ezt.

A Tiszta Kezek frakciójának vezetője, Bognár Szilvia arról is kérdezi majd az MSZP-DK-s támogatottságú városvezetőt, hogy a Nagy Ferenc téri önkormányzati ingatlanban továbbra sem oldódott meg a bogárhelyzet, ismét bogárinvázió van a házban.

Ez az az ingatlan, ahova korábban a Lánc utcából költöztek át a lakók, és egyesek szerint miattuk alakult ki ez ott – mások szerint azonban valójában már meglévő gondokról van szó.  

Átláthatatlan a szocialista-DK-s önkormányzat propagandacégének a finanszírozása és működése - ezzel kapcsolatban Kővári János, az ÖPE-KDNP frakció vezetője kérdez majd.

Barkóczi Csaba (Fidesz) képviselő arra várja a választ (262 aláírásával is tiltakozó mecsekszabolcsi kérését tolmácsolva), hogy mégis mikor oldódik meg az ott lakók számára a játszótér ügye, miközben Péterffy Attila pécsi polgármester a Tiszta Kezek frakció tagjával, Hencsei Zsolttal "szkanderezik".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!